Categorieën
Nieuws

Centrum Management Nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF 2014 / WEEK 23

Agenda voor zomer 2014

29 mei / zondag Hemelvaartsdag winkels gesloten

01 jun / zondag Koopzondag geopend 13-17u. Asperge en Aardbeienfeest

06 jun / vrijdag Pinksterfeesten normaal geopend www.graafsepinksterfeesten.nl

07 jun / zaterdag Pinksterfeesten normaal geopend www.graafsepinksterfeesten.nl

08 jun / zondag 1e Pinksterdag geopend 13-17u. Braderie + Pinksterfeesten

09 jun / maandag 2e Pinksterdag gesloten www.graafsepinksterfeesten.nl

15 jun / zondag Vaderdag gesloten

27 jun / vrijdag Hippisch Festijn normaal geopend www.hippischfestijngrave.nl

28 jun / zaterdag Hippisch Festijn normaal geopend www.hippischfestijngrave.nl

29 jun / zondag Hippisch Festijn gesloten www.hippischfestijngrave.nl

04 juli / vrijdag Jubileumfeest normaal geopend De Mertbloazers / Bekaf

06 juli / zondag Smartlappenfestival geopend 13-17u. www.smartlappenfestivalgrave.nl

10 juli / donderdag Klapstoelenconcert normaal geopend www.harmoniestadgrave.nl

12 juli / zaterdag Zomervakantie Zuid normaal geopend basis + middelbaar onderwijs

18 juli / vrijdag Doortocht 4 daagse 06:45-9:30 uur www.4daagse.nl

26 juli / zaterdag Bouw-vakantie normaal geopend

03 aug / zondag Koopzondag geopend 13-17u.

15 aug / vrijdag Ballonfestival normaal geopend www.ballonfestival-grave.nl

16 aug / zaterdag Ballonfestival normaal geopend www.ballonfestival-grave.nl

17 aug / zondag Waterfestival geopend 13-17u. www.waterfestival-grave.nl

18-22 augustus Kinderbouwweek normaal geopend www.esterade.nl

23 aug / zaterdag Openluchtfilm normaal geopend www.filmcafegrave.nl

03-07 september Kermis Grave normaal geopend

07 sep / zondag Kermis Grave geopend 13-17u.

13-21 september Market Garden www.omg2014.allunited.nl

13 sep / zaterdag Monument-weekend normaal geopend www.openmonumentendag.nl

14 sep / zondag Monument-weekend geopend 13-17u. www.openmonumentendag.nl

17 sep / woensdag 70 jaar bevrijding normaal geopend Herdenking bij de brug

19 sep / vrijdag Taptoe Harmonie www.harmoniestadgrave.nl

Koopzondagen

Koopzondag 1 juni 2014 staan op de Markt enkele marktkramen met asperges en aan asperges gerelateerde producten. Ook zal er aandacht gegeven worden aan onze Hollandse zomerkoninkjes, de aardbei. Er zal ook een bakfiets rondrijden met aankondiging van deze activiteiten.

Op de Markt zal ook een kinder-kleurwedstrijd gehouden worden met als onderwerp “Bertus”. Over deze beroemde Gelderlander-stripfiguur zal tegelijkertijd in het Graafs Museum een tentoonstelling zijn. Veel winkels zullen deze dag voor u geopend zijn.

Koopzondag 8 juni 2014 wordt er door de organisatie van de Pinksterfeesten een braderie georganiseerd. Zie www.graafsepinksterfeesten.nl

Van de gemeente Grave; Herinrichting Hart van Grave.

De herbestrating van het centrum vordert gestaag.

Mocht u vragen hebben over het project dan kunt u contact opnemen met dhr.Twan Grisel of dhr. Mark Peters , Team infrastructuur, Beheer en Onderhoud. Zij zijn bereikbaar op het telefoonnummer (0486) 477 277.

Bloemenproject

 Dit bloemenproject is een samenwerking van Wijkraad Binnenstad Grave, de Gemeente Grave en “de Buitenkamer”. Op vijf plaatsen in het centrum komen nieuwe grote bloempotten die het centrum accentueren. We zullen de bewoners/ondernemers die het dichts bij de bloempotten wonen, vragen om deze bij te houden en van water te voorzien. Daarnaast worden er aan 50 lantaarnpalen in het centrum hanging-basket met rose en rood gekleurde geraniums gemonteerd. In het begin zijn het nog jonge planten, maar in de komende maand zullen deze zich ontwikkelen tot blikvangers van jewelste. Het water geven en onderhoud van de baskets wordt verzorgd door het bedrijf dat deze geplaatst heeft.

Website “belééf grave”

Onze creatieve geesten zijn op dit moment druk bezig om onze nieuwe website gestalte te geven. Als er door het gemeentebestuur van Grave snel beslissingen genomen worden, dan kunnen we binnen een paar weken in de lucht zijn. Op deze opvallende Graafse website kunnen alle verenigingen, bedrijven, evenementen een gratis podium krijgen. En dat willen we toch allemaal!

Ondernemersnieuws

Onlangs openden Johan en Berna Kamoen hun nieuwe drukkerij aan de Arnoud van Gelderweg 99 in Grave. Wij wensen hun veel succes op deze nieuwe locatie.

Podotherapie Thijssen uit de Hamstraat is verhuisd naar een andere locatie. Zij zijn vanaf nu gevestigd in Catharinahof.

Op 10 mei j.l. opende Lisette Evers haar nieuwe winkel in byoux, kleding, tassen en woonaccessoires aan de Hoofdwagt 3 te Grave. “Junik aan de Maas” is een aanwinst voor Grave.

Op zondag 8 juni a.s. zal Zonnestudio Sunpoulos tijdens de Pinksterfeesten de deuren van hun zonnestudio in de Hoofschestraat openen. De renovatie van dit bankgebouw is buitengewoon goed gelukt en is daarmee een aanwinst voor de Hoofschestraat.

Diversen;

‘Wandelen met Frank’

Het Graafs Museum start zondag 25 mei een reeks stadswandelingen onder de titel ‘Wandelen met Frank’. Bouw- en cultuurhistoricus Frank Haans, neemt museumbezoekers tot en met september maandelijks mee op pad in historisch Grave.

Wandelen met Frank vindt plaats op zondag 25 mei, zondag 22 juni, zaterdag 12 juli, zondag 24 augustus en zondag 21 september. Start om 14.00 uur in het Graafs Museum en rond 16.00 uur weer retour, entree van het museum inclusief wandeling is 3 euro.

Monumentenweekend

Op zondag 13 en 14 september wordt het jaarlijkse Monumentenweekend (www.openmonumentendag.nl) gehouden. Dit voor Grave zeer belangrijke evenement wordt ieder jaar door steeds meer mensen bezocht. Ook dit jaar heeft de werkgroep “Monumentenweekend” weer veel activiteiten op touw gezet. Om deze evenementen nog beter op alle winkels en horeca af te stemmen, vragen zij of er bij de ondernemers nog goede ideeën zijn om deze dagen nog aantrekkelijker te maken. Schroom niet, en geef mij alle goede ideeën door (info@centrumgrave.nl).

Bierviltjes Horeca Grave

Op dit moment liggen op alle Graafse horeca tafels de “belééf grave”-bierviltjes. Op deze bierviltjes uitgevoerd met het nieuwe logo van het Centrummanagement staan acht Graafse evenementen vermeld. Te beginnen met de Pinksterfeesten, Smartlappenfestival, Klapstoelenconcert, Ballonfestival, Waterfestival, Openluchtfilm, Kermis, Market Garden. Gasten van de Horeca kunnen als geheugensteuntje deze kleurrijke bierviltjes ook mee naar huis nemen.

 

Ideeën?

Heeft u nog ideeën voor de diverse werkgroepen? Neem dan contact op met de voorzitters.

*Werkgroep Activiteiten is Nico Meeuwsen = ng.meeuwsen@ziggo.nl

*Werkgroep Communicatie is Jeroen Dulk = jdulk@xs4all.nl

*Werkgroep Vastgoed is Marie Claire Abbenhuis = m.c.abbenhuis@woonmakelaars.nl

Market Garden

Voor alle volledigheid voeg ik hierbij nog een bestand toe met het volledige programma voor Market Garden van 13-21 september 2014 (zie bijlage mail). Een link naar de promo van de landelijke stichting Operation Market Garden 2014: http://www.youtube.com/watch?v=a_-xc-uQ9U8

De organisatie kan nog ideeën en hulp gebruiken. Voor meer informatie: evertvos1@home.nl.

Filmcafé Grave

Alle gegevens over de te vertonen films vindt u op: www.filmcafegrave.nl / www.facebook.com/filmcafe.grave / www.twitter.com/filmcafegrave