Categorieën
Nieuws

Protesten Stadhouderslaan groeien !

De Wijkraad Binnenstad beloofde ook de actievoerders te steunen in hun steven om het parkeren aan de Stadhouderslaan van de baan te krijgen. Kinderen hun speelruimte afnemen is natuurlijk not done! Onderstaand de Nieuwsbrief zoals die vandaag door het actiecomite tegen het parkeren aan de Stadhouderslaan is verspreid;

Nieuwsbrief Parkeren de Mars, nummer 3     –  Protesten groeien.                                                                                    

 Op 22 april werd voor de tweede keer in 2 weken op het stadhuis gedemonstreerd tegen het plan om  in de Mars ruim 100 parkeerplaatsen te realiseren. De publieke tribune was te klein en de emoties liepen soms hoog op. De fractie van Keerpunt 2010 diende een verzoek in om het onderwerp Parkeren in de Mars te bespreken. VP Grave steunde dat voorstel. Maar bij VVD,  CDA, Lokale Partij Grave en Trots was het aan dovemans oren gericht. De VVD vond zelfs dat de raad politieke moed moest tonen en geen boodschap moest hebben aan protesterende burgers en kinderen.

Theo Reijnen van TROTS  suste de gemoederen; hij stelde dat om in de Mars parkeerplaatsen te kunnen realiseren, de wethouder naar de raad moet voor een bestemmingswijziging en dat er dan alle gelegenheid is om bezwaar te maken. De wethouder sprak hem dat niet tegen.  Ondertussen krijgen we steeds meer steunreacties. Het zijn er al vele honderden. We trekken samen op met de wijkraad en de scholen. Ook andere wijkraden hebben steun toegezegd.

 Waar ging het ook weer om? Het speel- en sportterrein van de kinderen van de wijk en de scholen moet plaatsmaken voor het autoblik van de stadhuis ambtenaren.  De gemeente vindt dat de ambtenaren niet meer dan zeven minuten mogen lopen vanaf de auto naar hun werk. In het Stoofpark en achter cafetaria “Le Poutre” kunnen, zonder kinderen lastig te vallen, parkeerplaatsen worden aangelegd. Is ook niet meer dan zeven minuten lopen. Dat vinden de wethouder en een meerderheid van de raad (VVD, CDA, LPG) te ver. De kinderen eruit, de auto’s  erin. Groen moet plaatsmaken voor stenen en blik.

 Hoe verder? Volg het en laat u horen. We blijven ons tot het uiterste verzetten tegen dit onzalige plan. Er komen nieuwe acties. Ook bij de Pinksterfeesten zullen we van ons laten horen. Van de wethouder horen we helemaal niets. Hij legt niet eens uit hoe de procedure vanuit de gemeente gaat lopen. Naast acties gaan we aan de raad  een brief schrijven waarin we onze zienswijze uitvoerig uit de doeken zullen doen.  Er zijn prima alternatieven; daarover willen we met de raad en de wethouder praten. We houden u op de hoogte.

Geef uw mening via mail en/of volg ons op Facebook: de.mars.grave@gmail.com   en/of   facebook.com/parkeren.demars

 Deze nieuwsbrief verschijnt ook in social media en wordt zo vaak als nodig huis aan huis verspreid in de Mars, Blauwe Dorp, naar de ouders van de leerlingen; naar de pers, de raad, B&W.