Categorieƫn
Nieuws

Extra trap op de Kat

De titel van dit bericht geeft aanleiding tot misverstanden over mistoestanden. Het tegendeel is het geval. De extra hoofdletter geeft het bal te kennen. Het gaat over de Kat, in vroeger tijden “col de fou” genoemd. Die is tegenwoordig toegankelijk. Als je eenmaal boven bent heb je vandaar een prachtig uitzicht over de stad. In dat “als je eenmaal boven bent” zit het venijn. De Kat was eenmaal een onderdeel van de vestingwerken en het was juist de bedoeling dat je daar niet overheen kon komen.

Aan de kant van de Elisbethstraat is daarom een trap gemaakt. Aan de andere kant is een helling vergelijkbaar met de Alpe d’Huez. Niet echt uitnodigend om op of af te gaan.

Van ambtelijke zijde heeft de wijkraad nu informatie gekregen over een plan ook aan de kant van het parkeerterrein een trap te maken. Natuurlijk willen we u dit plan ook met u delen, zoals dat tegenwoordig heet. U vindt het hier Grave Extra trap Kat 19-10-2016

Alvorens de trap kan worden aangelegd moet er nog een uitgebreide vergunningsprocedure worden doorlopen. De vestingwal is een rijksmonument. Er kan ook nog nietĀ formeel worden gereageerd. Dat kan pas als de ontwerpvergunning wordt gepubliceerd.

Wel kunnen we natuurlijk onze vreugde er over uitspreken dat we voordat een besluit wordt genomen al kennis kunnen nemen van dit plan.

2 reacties op “Extra trap op de Kat”

Een trap zou inderdaad een goed initiatief zijn. Wel de helling houden, want er zijn ook mensen met kleine kindjes in een buggy naar boven willen. Persoonlijk vindt ik dat het niet echt uitnodigd bij de Elisabethstraat er wordt niet goed duidelijk gemaakt dat er boven wat is. Maar we wachten af.

De helling is een haast niet te nemen toegang tot de Kat. Steil, voor ouderen al helemaal niet te overwinnen. In de winter glad. Het zijn de honden en de hondjes die moeiteloos naar boven gaan. Ik ben het er mee eens. Geef de Kat een extra trap!

Reacties zijn gesloten.