Categorieën
Nieuws

‘Chicane’ vervolg nr. 3

chicane3Het vervolg op de informatie van 19 augustus over de chicane komt wel erg snel. Vanmorgen verscheen op de gemeentelijke website het antwoord van het college op vragen van Keerpunt 2010 over deze zaak. Letterlijk staat er:

In tegenstellig tot het vorige besluit is besloten dat de chicane en het aanbrengen van een snelheidsbeperkende maatregel in één keer plaats moet vinden. Deze werkzaamheden vinden i.i.g. plaats na de doortocht van Market Garden. In het najaar zal de situatie – na overleg met omwonenden en andere betrokkenen –  worden aangepast. Ook wordt de voetgangersoversteekplaats op de trompetterstraat t.h.v. het parkeerterrein “Het Arsenaal” verhoogd aangelegd.”

Nadat ik via Google had ontdekt dat i.i.g., maar dan zonder puntjes, sms-taal is en “in ieder geval” betekent lag de conclusie voor de hand. Het werk wordt inderdaad in één keer uitgevoerd en wel nadat er in het najaar overleg over is geweest.

De wijkraad Binnenstad heeft vandaag een afschrift van dit antwoord gekregen en de borden over de afsluiting van het kruispunt zijn inmiddels weggehaald.

Uit het antwoord van het college blijkt ook dat er over de oplossing al is nagedacht. Waarom dan tot het najaar moet worden gewacht met het overleg is nog een vraag.

Hopelijk beseft nu iedereen in het stadhuis dat je echt beter “aan de voorkant” overleg kunt plegen, bijvoorbeeld via een wijkraad, dan weer achteraf als gevolg van opmerkingen en bezwaren bakzeil te moeten halen. Dat spaart tijd en kosten. Nu hebben degenen die de chicane liever gisteren dan morgen zagen verdwijnen pech en er kunnen een paar borden naar de milieustraat.

Leo de Vreede