Categorieën
Nieuws

De helden van de Binnenstad!

Helden van de Binnenstad

Voor vandaag zijn ze de helden van de Binnenstad van Grave. Sinterklaas en Piet hadden het beslist niet gewaagd! Vanavond, in de regen en de kou op een simpele steiger, griezelig, volgde de bekroning op de feestverlichting in de Binnenstad; Welkom in Grave. Leuk om dit weer te zien bij het binnenrijden van ons stadje via de Brugstraat. Het heeft even geduurd maar nu hangt de hele verlichting weer, en ook nog alles gerepareerd en geplaatst door Graveon.

De Nachtwacht van Grave

Even ging het gerucht dat er vertraging was omdat men de tekst zou hebben veranderd in “Weg uit Grave”.  Overigens; De Wijkraad vroeg Sinterklaas deze week om even mee te gaan naar het stadhuis, echt waar. Gewoon om wat leuke foto’s te maken. Op het laatste moment belde Sinterklaas helaas af, hij had namelijk een vermoeden dat het om een politieke kwestie ging. En Sint was bang dat behalve de pepernoten, ook  zijn zwarte Piet zou worden uitgedeeld. Jammer hoor Sint, zulke dingen doen wij nooit in Grave. We hadden hem ook even de Mariakapel willen laten zien, maar ook dat durfde Sint niet vanwege de harde wind, zijn muts die zou afwaaien enzo. Wij denken dat hij bang was voor de politieke gevolgen voor de rest van zijn carriere in Grave. Trouwens, de Sint had nog zorgen over de Loswal zei hij. Die zou bestemd zijn voor al die grote feesten en evenementen in Grave. Maar volgens zijn ruimtelijke ordening- en rijkswaterstaat- en horecapieten is het hoogteverloop van de Maaskade tot aan het water veel te groot. Er kan volgens de Sint geen podium of tent staan of het spoelt met feestgangers en al de Maas in! Maar hij gaf wel meteen een alternatief: Gebruiken als parkeerplaats? Ach, de beste man kan ook niet weten wat er allemaal speelt hier in Grave. Ondernemers die parkeerplaatsen willen, bewoners ook. Maar eigenlijk wil niemand de Mariakapel en bijvoorbeeld de Lovendaalomgeving aantasten, is ook veel te ver van het centrum volgens de winkeliers. Wie wil nu met zijn loodzware tas vol met sinterklaaskadootjes dat hele eind lopen, stoplichten passeren, gevaarlijke weg oversteken of een monument met voeten en uitlaatgassen treden?

Gewoon schouders eronder!

Enfin, Amerigo de schimmel van Sinterklaas heeft het naar zijn zin hier. Op Wisseveld de hele dag lekker grazen. Gras genoeg daar immers dit jaar en misschien volgend jaar ook, tenzij daar parkeerplaatsen komen……….?  Nee, dit zijn dan vandaag even de mannen van stavast die hun leven wagen om de feestverlichting op te hangen!

Weet zeker dat zij in elk geval wel iets in hun schoen hebben verdiend!
(copyright) Hester Kruizinga