Categorieën
Nieuws

De Muur van Grave . . .

Had Berlijn er één, Grave heeft er twee; DE MUUR langs het Binnenhof/Scheerestraat en . . . een strook met prikkeldraad

langs de Jan van Cuijk-dijk. Waterfrontvisie van de gemeente Grave, is dat Visie of Viezigheid of krijgt Rijkswaterstaat weer de schuld? Het stikt van de konijnenpoep en plastic- en glasafval op het sportveld, en hondenpoep achter het prikkeldraad. En de ‘Margriet’ ligt overigens ook achter dat prikkeldraad. . . Geen visie maar eigenlijk een “hoop” viezigheid in alle opzichten. Met prikkeldraad iets bestrijden of voor elkaar zien te krijgen? We zien schattige paaltjes om een grens aan te geven waar langs de Maas nog wel honden mogen poepen (en je hoeft het daar niet op te ruimen vreemd genoeg) maar waar mensen niet meer kunnen verpozen langs de waterkant. Waar honden en mensen zich zullen bezeren aan de stekels van het draad.  Een soort strook “hondenland”. Wie heeft nu toch bedacht om die waterkant op deze manier “mooi” en “natuurvriendelijk” te maken?

Met prikkeldraad? Er staat (nog) geen stroom op volgens ons maar wie weet komt dat nog en er is ook (nog) geen wachttoren voor de BOA’s met hun mobieltjes en bonnenboekjes in ‘de aanslag’, “Checkpoint Jan”. De bomen daar schijnen ook waardevol te zijn want om elke boom  staat prikkeldraad. Misschien ook wel om de Gelderlanders van de andere zijde van de Maas tegen te houden, terwijl we toch gewoon nog steeds echte kanonnen hebben? Gaat dat prikkeldraad ook rond de Kastanjes en de muur op het Binnenhof komen? Laten we nu geen reactie krijgen dat Rijkswaterstaat dit heeft bedacht. Dat schrijft de Gelderlander op 7 maart nu wel, maar geachte raadsleden, dit kan ook anders toch? De gemeente had kunnen uitleggen waarom gekozen is voor prikkeldraad. In elk geval vinden de bewoners van de binnenstad het absoluut niet acceptabel, met of zonder hond.

Één lichtpuntje is er; het Ballonnenfestival eens per jaar zal er geen hinder van ondervinden schrijft de Gelderlander. Stel je voor zo’n ballon en dan in het prikkeldraad ‘waaien’. Wie wil dat nu meemaken……………………? Kan hier op verzoek van bewoners van de binnenstad een fatsoenlijk hekwerk van worden gemaakt als het dan toch moet van Rijkswaterstaat? Gemeente; publiceer toch waarom dit zo gebeurd is, wat het nut ervan is? Elke zichzelf respecterende hond kruipt onder het draad door immers. . . . .