Categorieën
Nieuws

Hondenuitlaatplaatsen

Tot onze verbazing is zonder nadere aankondiging de hondenuitlaatplaats aan de Jan van Cuijkdijk gewijzigd in een paardenweide. De borden zijn verdwenen en op dit moment graast een merrie met haar veulen langs de waterkant. Toch is er de mogelijkheid (nog) om aan het water te zitten. Mits u geen angst heeft voor paarden! Niet alle honden en paarden kunnen goed met elkaar overweg en mogelijk jaagt u het veulen op als uw hond binnen de omheining komt.

‘paard bijt hond

Wij verzochten de gemeente een aankondiging te doen in de Graafsche Courant maar dat vond men niet nodig. Dus doen wij het maar! En dan blijkt vreemd genoeg dat het terrein aan de Jan van Cuijkdijk nog wel steeds in de opgave van de gemeente die wij vandaag ( 14 mei 2013) ontvingen staat. Op de volgende plaatsen kunt u uw hond dus uitlaten:

Collegebesluit van 25 november 2008: -*Veld aan de Maas Jan van Cuijkdijk, met uitzondering van voetbalveld, sectie E nummer 00702. Hier mag dus nog steeds gepoept worden. Op het voetbalveld zal uw hond waarschijnlijk niet eens willen poepen omdat dit helemaal bedekt is met konijnenpoep. * Veld tussen de skatebaan en bolle bof, sectie B nummer 02042. * Veld tussen de Joh. Graaf van Hornestraat en Chamillylaan, sectie C nummer 01717. * langs Hertogwetering achter de sportvelden, sectie A nummer 01753. *Strook langs achterzijde Zwanenhorst, vanaf Eendenpoel tot en met Vicarus Hermanpark, sectie A nummer 02816, 02837 en 02605 en sectie H nummer 01351. * Veld achter de Henri Dunantsingel, ijsbaan, sectie B, nummer 02483. Collegebesluit 16 december 2008: * Park langs de Stoofweg, excl. het gedeelte ingericht als kinderspeelplaats en de gedeelten rondom de scholen, sectie A nummer 02781. Collegebesluit 3 maart 2009: * Park Anna van Burenweg, sectie E nummer 02110 en sectie C nummer 01753. * Groenstrook langs de Raam van de Stoofweg richting Escharen, sectie A nummer 02737. Tot slot; de gemeente deelt onze mening niet dat paarden en honden niet altijd gezamenlijk kunnen optrekken en meent dat de hondeneigenaar ten alle tijden verantwoordelijk is voor de gedragingen van zijn hond als deze losloopt. Dit is geen verantwoordelijkheid voor de gemeente aldus het Veiligheidsbureau.  

Het kan ook anders

De Wijkraad is van mening dat met het verkondigen van deze stelling toekomstige problemen natuurlijk niet zijn opgelost! Gezien bovenstaande zal de gemeente geen openbare aankondiging doen op de gemeentelijke pagina. Waarvan akte. Het is overigens wel een plaatje om de merrie met haar veulen te zien! En wees dus voorzichtig voor zowel uw hond als de paarden!

Wijkraad Binnenstad Grave