Categorieën
Nieuws

K2 en de Wijkraad Binnenstad

K2 . . . nee, niet de 8611 mtr. hoge bergtop op de Pakistaans-Chinese grens. K2 is een adviesorganisatie gespecialiseerd in het (tijdig )betrekken van jongeren bij beleidskwesties, de uitvoering daarvan, het opzetten van voorzieningen voor de jeugd in gemeenten etc.

 

De oudere jeugd van Breugel

De Wijkraad Binnenstad volgde vrijdag jl. een studiedag  georganiseerd door  K2 en de gemeente Son & Breugel. Uit heel Brabant waren zo’n 50 vertegenwoordigers; beleidsmedewerkers van gemeenten, politie, wooncorporaties, wijkraden, Halt etc. Maar het belangrijkste element die dag? De jeugd van Breugel. Samen met hen zijn vooral de wensen, maar ook obstakels en hobbels en de eigen verantwoordelijkheden geïnventariseerd en op een leuke manier gepresenteerd aan het einde van de dag. Geformeerd als teams trokken wij een paar uur samen op met de jeugd en maakten een presentatie die door de jeugd zelf is gegeven in aanwezigheid van de wethouder van Son & Breugel. Michael, een ex-hangjongere die het belang van een gedoogde hangplek uitlegt, Suzanne die een fatsoenlijke danszaal in het dorp mist.

Suzanne van Saaze presenteert!

Door hen zelf gepresenteerd, heel moedig en . . . . haast professioneel. Gewoon omdat het authentiek is, recht uit het hart! Een bijzondere ervaring. Ook iets voor Grave vinden wij! Wie weet krijgen wij dat voor elkaar samen met de Gemeente. We gaan ons best doen. Mail ons, vertel de Wijkraad wat je wensen zijn, graag zelfs!

Hester Kruizinga