Categorieën
Nieuws

Koningsdag 2014

Koningsdag 2014; nieuwtjes uit de binnenstad van Grave

Een vooral gezellige binnenstad met marktkraampjes, de Vrijmarkt en zonovergoten volle terrasjes, dat was het beeld op deze mooie eerste Koningsdag. De beperkingen door de werkzaamheden rond de herinrichting van het centrum van Grave zijn zo goed mogelijk opgevangen door ondernemers, horeca en bewoners, die bovendien ook het trottoir voor hun pand ter beschikking stelden aan ‘vrjjmarkters, bezoekers én . . . . de honderden fietsen.

 

 Herinrichting Centrum van Grave

Per half maart 2014 is begonnen met de werkzaamheden rond de herinrichting van de binnenstad. Op heel veel plaatsen in de stad is de straat opgebroken in verband met de vernieuwing en reparatie van de riolering.

Het Torenplein binnen het complex Hart van Grave wordt nu ook aangepakt. Het vraagt heel veel geduld en begrip van alle bewoners en ondernemers van de binnenstad die nu al jaren leven met de overlast rond project Hart van Grave. De Wijkraad Binnenstad hoopt wel dat,  tegelijk met al deze ingrijpende werkzaamheden, ook zaken waar wij al jaren om vragen nu worden aangepakt; zoals bloembakken, groenvoorziening, bebording, fietsenrekken, en niet te vergeten afvalopslagvoorziening. Via de gemeentelijke website vindt u een actuele planning van alle werkzaamheden, klik HIER.

 

 Speeltuin Oranje Bastion

Vorig jaar (oktober 2013) ontving de gemeente een eerste verzoek om de verouderde speeltuin aan het Oranje Bastion aan te pakken. De gemeente Grave is de 23e april gestart met de renovatie. Na overleg tussen bewoners, wijkraad (iDop) en gemeente worden sommige toestellen verplaatst of vervangen, er komt een tafeltennistafel en een basketbalnet. De kinderen maakten simpel van de nood een deugd op Koningsdag.

© Wijkraad Binnenstad Grave