Categorieën
Nieuws

Nieuwsbrief Centrum Management

N. Schouten

NIEUWSBRIEF 2014 / WEEK 17

Wij ontvingen van het Centrum Management de laatste nieuwtjes.

 

 

 

 

 

Agenda voor mei en juni 2014

Dag Datum Evenement Centrum Grave Bijzonderheden

Za 26-04 Koningsdag normaal geopend meivakantie

Kinderoptocht met versierde fietsen https://www.facebook.com/events/880691705289885/?fref=ts

Do 01-05 Dag van de Arbeid normaal geopend meivakantie

Zo 04-05 Koopzondag geopend 13-17u. meivakantie

Ma 05-05 Bevrijdingsdag normaal geopend

Zo 11-05 Moederdag gesloten

Do 29-05 Hemelvaartsdag gesloten

Zo 01-06 Koopzondag geopend 13-17u.

Vr 06-06 Pinksterfeesten normaal geopend zie FaceBook

Za 07-06 Pinksterfeesten normaal geopend zie FaceBook

Zo 08-06 1e Pinksterdag geopend 12-17u. Braderie + Pinksterfeesten

https://nl-nl.facebook.com/GraafsePinksterfeesten

Ma 09-06 2e Pinksterdag gesloten Pinksterfeesten

Zo 15-06 Vaderdag gesloten

Vr 27-06 Hippisch Festijn normaal geopend Escharen

Za 28-06 Hippisch Festijn normaal geopend Escharen

Zo 29-06 Hippisch Festijn gesloten Escharen (www.hippischfestijngrave.nl)

Koopzondagen

Koopzondag 4 mei a.s.

Onder het motto “Lang Leve Moeder Natuur” zullen deelnemende winkeliers in Grave op deze zondag in hun etalage – en ook in de winkel – in samenwerking met de Museumwinkel in Nijmegen een bijzondere expositie houden. (www.natuurmuseum.nl).

De museumwinkel is een unieke winkel met een zeer bijzondere collectie variërend van stenen, veren, fossielen en huiden tot opgezette dieren of hun skeletten.

Op 4 mei zullen dan in de winkels een aantal fraaie – aan de natuur gerelateerde – objecten tentoongesteld worden. Denk daarbij aan fraaie exemplaren van uitheemse vlinders in de meest fantastische kleuren, opgezette tentoonstellingstukken van tropische vogels, maar ook complete skeletten van kleine en grotere dieren.

Een rondgang door het centrum van Grave zal men ervaren als een wandeling door een natuurhistorisch openluchtmuseum.

In de deelnemende winkels ontvangt men bij een gedane aankoop bovendien een lot waarmee men meedingt naar een van de prachtige ingelijste vlinders.

U kunt op deze zondag in het centrum van Grave terecht van 13.00 tot 17.00 uur. Centrum Management Grave

Centrummanager: N.A.F.M.Schouten Post: p/a Stadhuis Grave, Postbus 7, 5360 AA Grave Mail: info@centrumgrave.nl Mobiel: 06-12120703 2

 

Koopzondag 1 juni van 13:00 – 17:00 uur

Koopzondag 8 juni Pinksterfeesten met grote braderie van 12:00-17:00 uur.

Ter herinnering hier nog een overzicht van de koopzondagen in 2014. De winkels zijn dan open van 13:00 uur tot 17:00 uur

06 juli Smartlappenfestival

03 augustus Zomer

17 augustus Waterfestival

07 september Kermis

14 september Market Garden en

Monumentenweekend

05 oktober Kinderboekenweek

02 november Koopzondag

16 november Sinterklaasintocht

30 november Sintkoopzondag

07 december Kerstkoopzondag

21 december Kerstkoopzondag

Evenementen

Let op de informatie die door de organisatoren wordt verspreid.

06 juli smartlappenfestival (www.smartlappenfestivalgrave.nl)

10 juli klapstoelenconcert Harmonie Grave (www.harmoniestadgrave.nl)

18 juli doortocht wandelvierdaagse ±6:45-9:30 uur (www.4daagse.nl)

15-16 augustus ballonfestival (www.ballonfestival-grave.nl)

17 augustus waterfestival (www.waterfestival-grave.nl)

18-22 augustus kinderbouwweek Grave (www.esterade.nl)

23 augustus openluchtfilm Filmclub Grave (www.filmcafegrave.nl)

3-7 september Kermis Grave (www.grave.nl)

13-14 september nationaal Monumentenweekend

13-21 september Market Garden festiviteiten (www.omg2014.nl)

17 september Herdenking bevrijding 70 jaar geleden

Een link naar de promo van de landelijke stichting Operation Market Garden 2014: http://www.youtube.com/watch?v=a_-xc-uQ9U8

De organisatie kan nog ideeën en hulp gebruiken. Voor meer informatie: evertvos1@home.nl. De website is

19 september Taptoe Harmonie (www.harmoniestadgrave.nl)

 

Van de gemeente ;

De nieuwe raad is gekozen en geïnstalleerd. Inmiddels zijn ook de namen van de nieuwe wethouders bekend. Op 22 april worden zij benoemd en geïnstalleerd. Het bestuursprogramma is nog niet bekend. Het is van groot belang dat de ondernemers in heel Grave en die in het stadscentrum in het bijzonder bij deze ontwikkelingen worden betrokken. Dat kan een centrummanager niet alleen. Ook de ondernemers zelf zullen zich actief moeten opstellen.

De werkzaamheden aan de bestrating rond het “Hart van Grave” zijn begonnen en inmiddels ver gevorderd. Het zwaartepunt heeft tot nu toe bij het kruispunt Hoofschestraat/Hoofdwagt gelegen en voor nog al wat overlast gezorgd. Vanuit het centrummanagement en de wijkraad is geprobeerd de aanduidingen en de informatie over de werkzaamheden te verbeteren. Inmiddels is ook een verkeersbesluit gepubliceerd. Het houdt onder andere in dat in de Hoofschestraat het tweerichtingsverkeer weer is hersteld. Hoe dit gaat uitwerken tijdens en na het werk moet worden afgewacht.

Het gedeelte van de Hoofschestraat (kruispunt Hoofdwagt tot historische stadhuis) is nagenoeg gereed. Dit heeft enige vertraging opgelopen door onder andere de aanwezigheid van een 10.000 volt kabel.

De planning is daarom aangepast, deze is te raadplegen via: http://www.grave.nl/internet/werk-in-uitvoering_3142/item/update-werkzaamheden-inrichting-openbare-ruimte-hart-van-grave_46411.html Centrum Management Grave

Centrummanager: N.A.F.M.Schouten Post: p/a Stadhuis Grave, Postbus 7, 5360 AA Grave Mail: info@centrumgrave.nl Mobiel: 06-12120703 3

 

Deze week zal de aannemer starten met werkzaamheden op het Torenplein.

Tegelijkertijd zullen er een aantal kabels en leidingen worden verlegd in de Scheerestraat naar het Binnenhof. Deze werkzaamheden zullen starten vanuit de Klinkerstraat. Naar verwachting zal de ondergrondse parkeerkelder daardoor enkele dagen niet toegankelijk zijn, de gebruikers zullen hiervan op de hoogte worden gesteld. De Scheerestraat en Binnenhof zullen voor voetgangers toegankelijk zijn. Het Binnenhof zal in de eerste fase vanuit de Hoofdwagt nog toegankelijk zijn voor auto’s. Zodra het eerste deel gereed is (Scheerestraat) is, zal het Binnenhof weer bereikbaar zijn via de Klinkerstraat- Scheerestraat. Door de werkzaamheden gefaseerd uit te voeren proberen zij de overlast tot een minimum te beperken.

Informatie:

Mocht u vragen hebben over het project dan kunt u contact opnemen met dhr.Twan Grisel of dhr. Mark Peters , Team infrastructuur, Beheer en Onderhoud. Zij zijn bereikbaar op het telefoonnummer (0486) 477 277.

Ondernemersnieuws

Natuurlijk bij Kaat Natuurlijk! Bij Kaat is een nieuw bedrijf in het centrum van Grave. Kathelijn werkt als gewichtsconsulente met de methode ‘afslanken? Ik mag alles eten’ en helpt mensen op een natuurlijke manier naar een gezond(-er) eetpatroon. Zij werkt niet met poeders, pillen of shakes. Vanuit het huidige eetpatroon gaat zij met kleine stapjes naar een beter eetpatroon. Zonder dieet. Het zal niet snel gaan, zoals meestal met een diëten het geval is, maar wel blijvend. Op www.natuurlijkbijkaat.nl vind je alle informatie, mocht jij of een bekende van je geïnteresseerd zijn in haar methode.

 

Het Blauwe Schaap Vorige week is versspecialiteitenwinkel Gastrovino “Het Blauwe Schaap” van Rogstraat 15 verhuisd naar Hoofschestraat 15D (tegenover AH). Het is duidelijk dat deze Gastrovino in Grave aan een behoefte voldoet. Alweer een nieuwe “trekker” voor Koopstad Grave.

 

Zonnestudio 

In de voormalige vestiging van de ABN-AMRO wordt hard gewerkt om daar op 1 mei a.s. een zonnestudio genaamd “Sunopoulos” te openen.

De Ontwerpstudio

Met zeer grote trots kan ik mededelen dat de vernieuwde website van www.deontwerpstudio.nl in de lucht is. De bestaande website van Marique, de ontwerpstudio, is in een modern jasje gestoken, gerestyled en responsive gemaakt.Een site van deze tijd… lekker interactief en met de snufjes van nu. Neem ook een kijkje en like mijn facebookpagina (de bekende socialmedia icoontjes zijn meteen rechtsboven aan de website te vinden) Een creatieve groet, Marieke Janssen, mob:06-30708078 (www.deontwerpstudio.nl)

Healing Counseling & Pijnbestrijding

Inmiddels is mijn praktijk ook al weer 5 jaar in Grave gevestigd. Ik heb sinds maart 2009 een (fulltime) praktijk voor Counselling, Healing & Pijnbestrijding in Grave. Hier werk ik zowel met particuliere cliënten als met bedrijven en instellingen (Voornamelijk binnen het MKB, maar ook binnen een instelling als RMC-Land van Cuijk). Binnen de bedrijfscoaching coach ik zelfstandigen, leidinggevenden/managers maar ook hun personeelsleden. Voor particulieren werk ik met middelen als (advies-) gesprekken maar ook met energetische behandelingen. Laatstgenoemd middel zet ik ook in bij het bestrijden van pijn.

De Praktijk voor Counselling, Healing & Pijnbestrijding van Ellen Hermens is al enige tijd geleden verhuisd van Raijmakerslaan 129 nu gevestigd aan De Eek 1, 5363 VD te Velp (gem. Grave); 06-44823815. Info: (

Wij heten alle nieuwe bedrijven heel veel succes in Grave toe en rekenen op een goede samenwerking.

Bedrijven met een FB pagina kunnen elkaar helpen door elkaars FB pagina te “liken” en waar mogelijk het “delen” van berichten. Zo kunnen we goedkoop reclame voor elkaar maken!

 

Secretariële ondersteuning (vrijwillig) voor de centrummanager gezocht

Gezien het vele werk ben ik nog steeds op zoek naar iemand die mij kan helpen bij het notuleren van bestuursvergaderingen en andere secretariële werkzaamheden. Bent u gestopt met werken of heeft u wat tijd over en bent u bekend met de moderne communicatiemiddelen? Bel (06-12120703) of mail mij (Nico Schouten) op:info@centrumgrave.nl

Als u zelf niet kunt, maar wel iemand kent die mogelijk bereid is geef dan s.v.p. een tip.

Diversen

Bloemenproject Grave

De centrummanager hoopt samen met de Gemeente Grave en Wijkraad Binnenstad, op zeer korte termijn het startsein te kunnen geven om de gehele binnenstad te veranderen in een zee van bloemen. U hoort zo spoedig mogelijk van ons.

  Bierviltjes Horeca Grave

Wij hopen op 1 mei a.s op alle Graafse horeca tafels de “belééf grave”-bierviltjes te hebben liggen. Op deze bierviltjes uitgevoerd met het nieuwe logo van het Centrummanagement staan acht Graafse evenementen vermeld. Te beginnen met de Pinksterfeesten, Smartlappenfestival, Klapstoelenconcert, Ballonfestival, Waterfestival, Openluchtfilm, Kermis, Market Garden. Gasten van de Horeca kunnen als geheugensteuntje deze kleurrijke bierviltjes ook mee naar huis nemen. In de bijlage vindt u een tekstvoorbeeld van het bierviltje.

Website “belééf grave”

Onze creatieve geesten zijn op dit moment druk bezig om onze nieuwe website gestalte te geven. Als er door het gemeentebestuur van Grave snel beslissingen genomen worden, dan kunnen we binnen een paar weken in de lucht zijn. Op deze opvallende Graafse website kunnen alle verenigingen, bedrijven, evenementen een gratis podium krijgen. Dat willen we toch allemaal!

Filmcafé Grave

Alle gegevens over de te vertonen films vindt u op:

http://www.filmcafegrave.nl// www.facebook.com/filmcafe.grave / www.twitter.com/filmcafegrave

Slotwoord; Indien u vragen of opmerkingen heeft, gelieve mij dan te mailen (info@centrumgrave.nl) of bel 06-12120703.

Met vriendelijke groeten,

Centrummanager Nico Schouten