Categorieën
Nieuws

Lammetjesdag bij de Wereldboom!

Lammetjesdag bij De Wereldboom!

Lammetjesdag

Op Tweede Paasdag, 21 april, organiseert De Wereldboom haar jaarlijkse Lammetjesdag bij De Schutkooi in Vortum-Mullem. In de afgelopen maanden is de kudde met 16 lammetjes maar liefst verdubbeld!

Meedoen aan de lente-intocht

Om 14.00 uur is de feestelijke lente-intocht van de verjongde schaapskudde. Herder Frank wordt bij het drijven geholpen door de nieuwe kinderherders: jongens en meisjes die in maart en april met veel plezier deelnamen aan de kinderherdercursus.

Kinderen die bij de optocht willen aansluiten, worden uitgenodigd om versierd met bloemen om kwart voor 2 bij De Schutkooi aanwezig te zijn. Ouders mogen meelopen.

Paaseieren zoeken en nog veel meer

Als de kudde rond 14.00 uur is gearriveerd, onthullen het schaap Pitje en de koe Mees het nieuwe kinderboek van De Wereldboom: De melkspionnen.

Daarna gaan de koeien voor het eerst de wei in!

Om 14.30 uur mogen alle kinderen paaseieren zoeken in het Avonturenbos.

Tot 17.00 uur zijn er door de inzet van vrijwilligers allerlei activiteiten:  

lammetjes knuffelen

spionnenspeurtocht (6+)

papieren paasei kleuren met betoverde melk

eiermandje vlechten

fruitpannenkoeken bakken op een houtvuurtje

paadje mozaïeken met cement en stukjes gekleurde tegel

vorkbreien met Miep en Mop

Kinderpanel

Uit de goede oplossingen van de spionnenspeurtocht worden 10 kinderen geloot die later dit voorjaar mogen deelnemen aan de eerste Denktenk, het kinderpanel van Mees Melky kindermelk. Net als professor Pepijn uit het nieuwe boek bedenken kinderen bijzondere smaken en experimenteren ermee op de melkfabriek van Globemilk in Boxmeer.

 

Aanmelden voor Lammetjesdag is niet nodig. Toegang en paaseieren zoeken gratis. Voor enkele activiteiten wordt een kleine onkostenvergoeding gevraagd.

De Melkspionnen kost € 8,50 en schrijfster Monique van der Zanden is aanwezig om te signeren. Geen PIN aanwezig!

www.dewereldboom.nl