Categorieën
Nieuws

Stralende avond

Eindelijk weer toegang tot de website om nieuwe berichten te plaatsen. Laten we hopen dat het goed blijft gaan.

Inloopavond

Vanavond -donderdag de 22e oktober- was de inloopavond in het stadhuis van Grave om het plan voor de herinrichting van het centrum van Grave te bekijken. Een druk bezochte avond en de stemming was wel goed;  over het algemeen kon men zich wel vinden in de plannen. Vooral het Binnenhof scoort hoog! Zoals het nu is gepresenteerd is het ook een schitterend plaatje. Leo de Vreede heeft veel vragen gesteld en we hopen daar snel meer over te horen en lezen.

Maar het mooiste zou nog komen deze avond.  Want . . .  wij zijn verlicht beste inwoners van de binnenstad. Ik ontdekte na afloop van de inloopavond, wandelend naar huis dat de kerk en het oude stadhuis worden aangestraald sinds vanavond.

St. Elisabethkerk in Grave

Letterlijk Schitterend, gaat dat zien. De kerk in een warm licht, ook bovenin de toren is verlichting en dat ziet u vanaf een afstand natuurlijk beter en het stadhuis wat feller in de schijnwerpers. Een fietser (Stef Peters) en een meneer die z’n honden uitliet bleven ook even stilstaan. Dit is weer een echte aanwinst. Ik zie de sterren al weer blinken; Grave als enige stad in Nederland waar men ’s avonds eerst  in het historische stadhuis kan trouwen.

Het oude stadhuis Grave

 

 

Om vervolgens de zegen te ontvangen in de St. Elisabethkerk. De gemeente met alle procedures en vergunningen, omwonenden, meneer pastoor en de speciale ambtenaar van de burgerlijke stand moeten dan wel meewerken. Fotografen, ik wist het wel! Waar mijn witte jurk prachtig op de foto zou uitkomen. En dan na het Jawoord met een historisch bootje van Frans van Steen, de Vereniging Olie & Stoom de Maas op.  Maar ja . . . . . Hester Kruizinga

St. Elisabethkerk Grave