Categorieën
Nieuws

Wat jammer, wat jammer

Op deze site worden normaliter berichten geplaatst die te maken hebben met de bewoners van de wijk Binnenstad in Grave. Ik wil deze keer een klein uitstapje maken naar de plaatselijke politiek en ondernemersland.

Het is goed dat er mensen zijn die de missers bij overheden en in de politiek dagelijks goed in kaart brengen. Maar wat is het jammer, zo verschrikkelijk jammer dat dit via openbare websites gebeurt met een voortdurende sarcastische ondertoon. Elke burger kan onomwonden  laten horen hoe men denkt over verschillende bestuurlijke zaken. Dat is gezond en grondwettelijk geoorloofd gelukkig.

Er zijn echter twee websites online voor de hele wereld, die naar het lijkt niets anders publiceren dan alles wat fout lijkt te gaan in Grave, een incidenteel positief artikel uitgezonderd. Soms met naam en toenaam van de volgens hen verantwoordelijke personen.

Waarom gebeurt dit en vooral wat is het uiteindelijke effect en resultaat. Wat levert het ons Gravenaren per saldo op? Is er in Grave meer mis dan elders in ons Koninkrijk?

Misschien ligt het aan het feit dat er een paar flinke ego’s aan het werk zijn? Ach, die moeten er ook zijn, maar; ego vertegenwoordigt niet de grootste gemene deler hier in Grave!

Expertise van de eenling (of tweeling) op bepaalde terreinen vertegenwoordigt óók niet het grootste deel van de bevolking. Wat de motieven zijn om steeds maar weer uren en uren te besteden aan het in elkaar knutselen en publiceren van dit soort berichten? Voor het ganse land en de wereld om méé te smullen. Mijne heren, u schiet uw doel volstrekt voorbij zo langzamerhand. Het is niet langer nuttig en heeft een schadelijk effect zelfs.

Wie wil er nu nog naar dat belachelijke stadje in Noord-Brabant komen? Gekke bestuurders, miljoenen over de balk gegooid, een kade waar je volgens hen niet veilig bent en kunt verzuipen?  15  raadsleden (excuses; 14 natuurlijk) die voortdurend zitten te slapen en stiekem  breien onder de tafel, soms boter op hun hoofd hebben, twee draaikontende wethouders en een burgemeester die vreemd genoeg nergens wordt genoemd behalve als ze weer ’s een bos bloemen ergens heeft gebracht. Mensen, hier moet je dus echt niet wonen of een eigen onderneming beginnen? Hooguit gaat het dagjesmensen trekken om eens met eigen ogen te aanschouwen wat een rare bende het in Grave is?

Nou, ik weet niet of onze ondernemers zo blij zijn met dit gebeuren. Tenzij het doel van deze sites  is om Grave in aanmerking te laten komen voor wat eens de “Gouden Eikel”was? Dan komen we in elk geval  nog op de TV als je mazzel hebt.

Niet echt slim! Waar de frustratie en gedrevenheid  van de auteurs zit is de kneep; In de omgeving van de mens? Of zit het in de mens zelf? Is het bezorgdheid? Of is het narcisme en sensatiebelustheid? Ik vraag het U. Scherp uit de hoek komen af en toe is één ding, maar in Grave loopt het gros van de zaken gewoon wel op rolletjes. Er zijn meer dan genoeg slimme mensen met haar op hun eigen tanden die onze bestuurders er persoonlijk op aanspreken als iets niet goed gaat! Grave is een geweldig stadje en ik heb het in elk geval in mijn hart gesloten. Ondernemers krijgen hier prima kansen en we zien ook regelmatig nieuwe ondernemingen ontstaan. We hebben City-Management, allerlei platforms die over alles kunnen meepraten, wijkraden voor de bewoners enz. enz.

In Grave is het heerlijk wonen, ondernemers krijgen kansen en het gaat hier niets slechter of beter dan elders. Laten we ernaar streven om in ieder geval via websites onze stad te promoten en niet onszelf voortdurend door de modder te sleuren. Dan worden we een karikatuur van onszelf.

Hester Kruizinga