Categorieën
Nieuws

Werkzaamheden Binnenstad Grave

Beste Gravenaren,
Tijdens de vergadering van de Commissie Ruimte op 13 mei werd deze vraag gesteld;
Ons bereiken veel klachten over de overlast door de werkzaamheden rond Hart van Grave in de binnenstad. Er is geen verwijzing over een wegomlegging. Waarom kunnen er niet meer mensen worden ingezet zodat het wat sneller gaat, het zou 3 maanden of langer gaan duren”. Er werd ook gevraagd om meer verwijzingen zodat duidelijk zou zijn hoe mensen hun weg kunnen vervolgen, vooral voor mensen die onze stad van buiten komen bezoeken”.
Als bewoonster van de binnenstad zat ik met omgekrulde tenen in m’n schoenen dit te beluisteren. Want er wordt werkelijk met man en macht gewerkt op dit moment om met de grootst mogelijke spoed de binnenstad weer op orde te krijgen. 
Er moet echter enorm veel gebeuren, een megaklus is het! Vrijwel alle bewoners en ondernemers van de binnenstad begrijpen heel goed dat dit nodig is! Wij zien als bewoners juist ook liever dat het nu in snel tempo wordt afgewerkt. Liever snel en met een beetje “pijn” dan een oeverloos gebeuren. Wij –als bewoners en ondernemers in de binnenstad- hebben er de meeste hinder van. Wij zitten al wat jaartjes in de modder, wij bijten gewoon nog even door; de laatste loodjes.
Nog meer mensen inzetten? Lijkt mij volstrekt onmogelijk. Vanmorgen zag ik weer mensen in de stromende regen, tot aan de knieen in het water, met een riolering in de Hoofschestraat worstelen, gewoon doorgaan. Petje af! Het helpt eenvoudigweg niet om bijvoorbeeld 3 loodgieters aan 1 riolering-aansluiting te zetten.
Met z’n vijven tegelijk 1 sok breien gaat ook niet.   En volgens mij doen de gemeente Grave, en de Wijkraad Binnenstad en het Centrum Management er echt alles aan om inwoners en ondernemers zo goed mogelijk te informeren.
We doen allemaal ons best, nog even geduld graag, en ik beloof u dat er een prachtige binnenstad tevoorschijn komt met goede riolering, bestrating, Hart van Grave, winkelcentrum, extra veel bloemen en . . . veel toeristen en een mooie zomer!
Met vriendelijke groet, Hester Kruizinga-Wijkraad Binnenstad Grave