Categorieën
Volg de gemeente

Deze week bij de gemeente

Op deze plaats vindt u (als het allemaal goed gaat) een overzicht van hetgeen de komende week in het stadhuis gebeurt dat volgens ons ook u zal interesseren. Bijeenkomsten waarbij het vetgedrukte woord openbare staat zijn voor iedereen toegankelijk.

 

 

 

Maandagmiddag is er een overleg over de toren op het Torenpleiin

Dinsdagavond in een openbare raadsvergadering; aanvang 19:30 uur.

De agenda is altijd interessant maar speciaal voor ons werkgebied wijzen wij op:

10 debat Wisseveld;

De aanleiding voor het debat is een aantal vragen over het contract tussen de gemeente en GBB. Door Graveon, centrummanagement en de wijkraad is een gezamenlijke brief gestuurd, die vooral gericht is op het vervolg. De brief wordt een dezer dagen op deze website gepubliceerd. Er wordt ook ingesproken.

11 interpellatie debat Snippergroen;

Een aantal tuinen in de hele gemeente is vergroot door gebruik te maken van gemeentegrond. Daar hoefde de gemeente dus geen onderhoud te plegen. De gemeente wil dat die grond wordt gekocht of teruggegeven. Dat project loopt al een hele tijd en is is onrust, vooral over de wijze waarop met betrokkenen wordt overlegd. Op verzoek van Keerpunt 2010 wordt daar nu in de raad over gesproken.

 Wilt u meer weten over hetgeen aan de orde komt volg dan deze link

http://www.grave.nl/internet/vergaderkalender_3709/item/vergadering-gemeenteraad_1768.html

Daar vindt u ook de stukken.

 

Dinsdagavond is er na afloop van de raadsvergadering een openbare vergadering van de agendacommissie.

U kunt dan een kijkje nemen in de keuken van de gemeenteraad. Ook de voorstellen voor de eerstvolgende raadsvergadering (15 december) komen aan de orde. Ze worden niet inhoudelijk besproken, maar werpen wel hun schaduw vooruit. Interessant voor ons zijn vooral:

  • Bestemmingsplan Oranjebastion, waarbij vooral het vervallen van de huidige tijdelijke parkeerplaats een heikel punt is.
  • De door de raad aangenomen motie “Historisch Grave”. Zeker de op 4 november gehouden inspiratiebijeenkomst zal een belangrijke rol spelen. Als u daarbij bent geweest moet u 15 december zeker in de agenda zetten.

De agendacommissie is vooral voor liefhebbers van het politieke leven. Meer informatie is te vinden op:

http://www.grave.nl/internet/vergaderkalender_3709/item/vergadering-agendacommissie_1702.html