Categorieën
Nieuws

Hondenpoep-verordening

Hondenpoep verordening-The never ending story

Er is weer ‘s stront aan de knikker. The never ending story. Ergens in de begroting 2013 las de wijkraad het onzalige idee om de gratis hondenpoepzakjes af te schaffen. Zou een besparing zijn. Een praatje hier en daar leert ons dat er in werkelijkheid ook nog iets anders speelt. In 2008 bestelde de gemeente Grave bij ‘iemand’ 4000 verpakkingen van 22 zakjes.

Opperdepoep

Op die verpakking is een blije hond te zien en het zijn biologisch afbreekbare zakjes. Niet geschikt om je boterham in te bewaren staat er ook op. Maar nu kan die ‘iemand’die zakjes niet meer leveren, ze bestaan niet meer volgens hem. Op 1 december zijn de zakjes dus al opperdepoep! Om te beginnen is dat al 1 maand te vroeg dus want de begroting start op 1 januari 2013 volgens mij? Wordt er dus meer gepoept dan begroot voor 2012? En moet de raad niet eerst een besluit nemen over het Graafs PoepBeleid? Een beetje hond poept twee keer per dag dus met 1 verpakking van  22 zakjes doet Pluto 11 dagen. Waar gaat het eigenlijk over? 1000 verpakkingen per jaar dus blijkt uit de cijfers.

In de dierenwinkel zijn ze bijna op nu, maar in de verordening van de gemeente staat dat je ze ook op het stadhuis kunt afhalen, proberen dan maar. Diezelfde verordening stelt dat elke hondenbezitter en ‘hondenuitlater ‘verplicht is om binnen de bebouwde kom een opruimmiddel bij zich te dragen. Niet alleen als je een hond uitlaat dus, het bezit van een hond is al genoeg om altijd met een poepzak op zak te moeten lopen? Dan hebben we -dat moet gezegd- wel een honden-uitren-plaats waar je vrij mag poepen en het mag laten liggen. Je ziet daar dus ook veel mensen met lieslaarzen aan. Tegenwoordig hebben de meeste gemeenten een beleid dat elke hond ‘zijn eigen broek moet kunnen ophouden’. Dat wil zeggen, Fikkie betaalt via de hondenbelasting een soort afvalstoffenheffing. Afschaffen die ‘gratis’ zakjes? Ik verzeker u dat Handhaving een zware dobber krijgt aan de conflicten, bezwaren, brieven, en ook klachten van gemeenteambtenaren die de poep om de oren vliegt met bladblazen enzo. Dan wordt het pas echt poepieduur. Met afschaffing van de gratis zakjes wordt een verkeerde stap genomen. Die stap met je zondagse schoen in de poep op de stoep in de binnenstad.